Search
Close this search box.
Search

Dit zijn de leukste films voor in de herfstvakantie

Nieuwe herfstfilms 2024

De herfstvakantie van 2024 is het perfecte moment om eropuit te gaan en te genieten van de nieuwste films op het grote scherm. Of het nu regent of de bladeren prachtig verkleuren, een bezoek aan de bioscoop is altijd een goed idee. Deze herfst staan er namelijk weer fantastische films op de agenda.

Bekijk hieronder onze selectie van leukste films die je kunt kijken in de herfstvakantie van 2024.

Slingshot – 26 september

In de psychologische thriller Slingshot met Casey Affleck (Oppenheimer), Laurence Fishburne (John Wick: Chapter 4) en Tomer Capone (The Boys), beginnen drie astronauten aan een reis door de ruimte naar Titan met de experimentele shuttle Odyssey-1. Als het team zich klaarmaakt om een gevaarlijk katapult manoeuvre uit te voeren dat nodig is om de eindbestemming te halen, wordt het duidelijk dat ze de grip op de realiteit langzaam verliezen. Kunnen ze elkaar nog vertrouwen?

Firebrand – 26 september

Als zesde vrouw van de katholieke Britse vorst Hendrik VIII (Jude Law) probeert de protestantse Catharine Parr (Alicia Vikander) invloed uit te oefenen op haar echtgenoot, en daarmee op de rest van het koninkrijk. Wanneer de zieke en paranoïde Hendrik terugkeert van het slagveld, raakt hij zijn grip op de werkelijkheid steeds verder kwijt en richt zijn woede op (protestantse) radicalen. Als hij zelfs Catharine’s jeugdvriendin Anne Askew laat executeren, vecht ze vol angst voor haar huwelijk, en tegelijkertijd voor haar eigen leven. Firebrand biedt een hedendaagse en feminstische blik op de paleis-intriges van het Tudor-tijdperk en de laatste jaren van de beruchte koning Hendrik VIII.

Strange Darling – 26 september

Niets is wat het lijkt in deze thriller die zich afspeelt op één dag uit het verknipte liefdesleven van een seriemoordenaar. Stukje bij beetje wordt het verhaal ontrafeld van een compleet gestoorde onenightstand middenin zijn moordtocht.

Weekend in Taipei – 26 september

Weekend in Taipei volgt John Lawlor, een doorgewinterde DEA-agent die volledig opgaat in zijn werk. Er is geen crimineel die John niet kan stoppen en hij doet werkelijk alles om een zaak op te lossen. Joey Kwang is een transporteur in Taipei. Ze rijdt snel en denkt snel, is moeilijk vast te pinnen en onmogelijk te vangen. Hoewel het niet haar bedoeling is, brengt het lot haar en John samen. Misdaad en corruptie drijven hen echter weer uit elkaar. Nu, 15 jaar later, brengt het lot Joey en John opnieuw bij elkaar tijdens een weekend in Taipei, met onvermijdelijke confrontaties tot gevolg.

Joker: Folie à Deux – 3 oktober

De mislukte komiek Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) ontmoet de liefde van zijn leven, Harley Quinn (Lady Gaga), terwijl hij opgesloten zit in het Arkham State Hospital. Na zijn vrijlating beginnen de twee aan een gedoemd romantisch avontuur.

Rokjesnacht – 3 oktober

Daten in 2024, een onmogelijke opgave… De optimistische Roos heeft hét antwoord voor daten in deze tijd; nooit meer oneindig swipen op apps die uitlopen op teleurstellende dates, maar een date met je ideale wederhelft zorgvuldig gekoppeld door een menselijke matchmaker!

Roos start vol goede moed haar bedrijf ‘Blind Date’ en koppelt 4 singles na een uitgebreide vragenlijst. Onhandige hondentrimster Jenny heeft de moed opgegeven na tal van dramatische dates. Bob analyseert zijn dates net zoals de cijfers in zijn financiële baan. Aldo scoort maar geen punten met zijn foute openingszinnen en Eefje wordt over beschermd door haar bezorgde vader. Roos organiseert de perfecte date-avond voor deze 4 undatables met hulp van haar sceptische kantoorgenoot Geurt. Garandeert de “perfecte date” een match made in heaven of zijn het toch tegenpolen die elkaar aantrekken?

Lee – 10 oktober

Na een succesvolle carrière als model en mode-icoon gaat Lee Miller tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de slag als een onverschrokken oorlogsfotograaf. Ze legt de gruwelen van de oorlog vast voor de Vogue, van de soldaten aan de frontlinies tot de verschrikkingen van de concentratiekampen. Hierbij toont ze niet alleen de wreedheid van de oorlog, maar ook de veerkracht van de slachtoffers. Ze betaalt hiervoor een hoge persoonlijke prijs, waarbij ze wordt geconfronteerd met een trauma uit haar verleden.

Canary Black – 10 oktober

CIA-agent Avery Graves (Kate Beckinsale) wordt door terroristen gechanteerd: ze moet haar eigen land verraden om haar ontvoerde echtgenoot te redden. Ten einde raad wendt ze zich tot haar contacten in de onderwereld om de felbegeerde informatie te vinden waar haar ontvoerders naar op zoek zijn. Ze zal zich moeten beroepen op haar geavanceerde training in de dodelijke strijd tegen een dreigende, wereldwijde crisis.

Flight Risk – 17 oktober

Een piloot (Mark Wahlberg) vervoert een Air Marshal (Michelle Dockery) die een voortvluchtige (Topher Grace) begeleidt naar een rechtszaak. Terwijl ze de wildernis van Alaska overvliegen, lopen de spanningen hoog op en wordt het vertrouwen op de proef gesteld. Niet iedereen aan boord is wie ze lijken te zijn.

Smile 2 – 17 oktober

Vlak voordat popster Skye Riley (Naomi Scott) aan haar nieuwe wereldtournee begint, krijgt ze te maken met allerlei onverklaarbare en angstaanjagende gebeurtenissen. De gruwelijke ervaringen en de druk van de roem worden haar te veel en Skye wordt gedwongen om de confrontatie aan te gaan met haar duistere verleden voordat haar leven totaal ontspoort.

Emilia Pérez – 17 oktober

Overgekwalificeerd en ondergewaardeerd werkt Rita bij een groot advocatenkantoor dat voornamelijk zware criminelen tot hun clientèle mag rekenen. Ze ontvangt een mysterieus telefoontje van drugsbaron Manitas Del Monte. Hij doet Rita een aanbod dat ze niet kan weigeren. Ze zal nooit meer hoeven te werken als ze hem helpt zijn imperium achter zich te laten. Manitas heeft namelijk een plan dat hij al jaren in het geheim aan het verfijnen is: eindelijk de vrouw worden die hij altijd al heeft willen zijn, Emilia Pérez.

De Mannenmaker – 17 oktober

Anne (Katja Schuurman), oftewel ‘De Mannenmaker’ heeft geen relaties, maar projecten: ieder halfjaar pikt ze een kansloze man op en transformeert hem tot een gewild exemplaar. Als ze daarin is geslaagd, maakt ze het uit en stort ze zich op een volgend project. Dat gaat goed, totdat ze gevoelens begint te krijgen voor haar nieuwe projectman (Leo Alkemade) 

Venom 3 – 23 oktober

Na hun strijd met de psychopathische seriemoordenaar Cletus Kasady (Woody Harrelson) zijn journalist Eddie Brock (Tom Hardy) en de buitenaardse Venom voortvluchtigen. Ze worden opgejaagd door zowel de aardse overheid als door de thuiswereld van Venom. Op de vlucht wordt het tweetal gedwongen een verwoestende beslissing te nemen die wellicht een punt zal zetten achter hun tijd samen.

Never Let Go – 24 oktober

Een familie wordt al jaren achtervolgd door een kwade geest. Hun veiligheid en hun omgeving worden bedreigd als een van de kinderen zich afvraagt ​​of het kwaad echt is.

Anora – 31 oktober

Voor Anora, een jonge sekswerker uit Brooklyn, lijkt een droom uit te komen wanneer ze de zoon van een Russische oligarch ontmoet en de twee in een opwelling besluiten te trouwen. Maar zodra het nieuws Rusland bereikt, lijkt het sprookje slecht af te lopen als zijn ouders naar New York afreizen om het huwelijk nietig te laten verklaren.

Terrifier 3 – 31 oktober

Op kerstavond proberen de inwoners van Miles County rustig te gaan slapen, niet wetende dat de verschrikkelijke Art the Clown zijn zinnen heeft gezet op een moordlustige avond in hun stadje. Met de onverwachte hulp van zijn oude slachtoffer Victoria, die vastzat in een psychiatrische kliniek, komt Art terug als nooit tevoren.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen